כולנו חיים סביב אוכל ולא סתם המטבח הביתי עבר שדרוגים רבים בשנים האחרונות והוא היום החדר המרכזי כמעט בכל בית בישראל. שפע של תכניות אוכל ותחרויות בישול בטלוויזיה, פתיחת מסעדות של שפים ישראלים בכל הערים המובילות בעולם והתחביב של כוכבי רשת לסקר דוכני מזון ומסעדות חדשות בכל הארץ הביאו לשיא חדש בענף. אל כל אלו הצטרפו גם סדנאות בישול ואפייה.
אחת הדרכים המהנות ביותר לבלות היא בסדנא שמעניינת אתכם כתחביב או חלום ישן שרוצים להגשים. יש מגוון סדנאות זמינות היום בכל רחבי הארץ ואלו שזוכות לפופולאריות גבוהה במיוחד בשנים האחרונות היא של סדנאות אוכל.
יש היום סדנאות מסוג זה לפי סוגי מטבחים שונים או סביב מנות פופולאריות שכולם אוהבים. המשותף הוא הרצון ללמוד באמצעות הסדנא איך להכין מאכלים טעימים יותר ובשיטות בישול ואפייה שטרם הכרתם קודם לכן, גם אם אתם מכורים למטבח.
סדנאות מומלצות של בישול ואפייה
- סדנת בישול – סדנאות בישול כלליות נשענות לרוב על מטבח מסוים ולא על מאכל ספציפי. דוגמא לכך היא הכנה של ארוחה בת 3 מנות מהמטבח התאילנדי, האיטלקי, הרומני או הגיאורגי וכדומה. הסדנאות הללו מאפשרות ללמוד על מטבחים שפחות מכירים ואפשרות להפתיע את האורחים שלכם בארוחה מושלמת שהם לא חלמו שאתם יודעים להכין.
- סדנת אפייה – יש לא מעט חיות מטבח שמגלות חולשה דווקא באפייה. הסדנא הזאת בדיוק לשם כך. לומדים על אביזרים ומוצרים שונים באפייה ואיך לאפות עוגה חלומית מא' ועד ת'. כמו כן יש סדנאות אפייה שמתמקדות בנישות אחרות כמו קרואסונים או עוגיות וכדומה. לבטח תמצאו את הסדנא שמתאימה לכם.
- סדנת שוקולד – מי לא אוהב שוקולד?! התשובה די ברורה והיא אף אחד… לכן סדנאות שוקולד כה פופולאריות בשנים האחרונות. לומדים איך ליצור שוקולד בצבעים, טעמים וסגנונות שונים וזוכים לערב שכולו מתוק (טוב, אולי מעט גם מריר…).
- סדנת קוקטיילים – לא משנה איזה קוקטייל אתם הכי אוהבים, בסדנא הזאת תלמדו להכין לפחות 7 קוקטיילים מפורסמים שכמעט כולם אוהבים. סדנא באווירה של בר משקאות עם כל המשמעות של כך – צחוקים, הנאה וגם לומדים להכין קוקטיילים לבד במטבח הביתי שלכם.
- סדנת סושי – אחד המאכלים שהפכו פופולאריים בישראל בשני העשורים האחרונים הוא הסושי. יש סוגים שונים של סושי ובסדנא שמוקדשת למאכל היפני המפורסם לומדים על הכנת סושי בשלל סגנונות ועם סוגים שונים של דגים וירקות שמשתלבים בו.
- סדנת פסטה – אחד המאכלים הכי אהובים על מבוגרים וילדים היא הפסטה. יש עשרות סוגים של פסטות ולמרות שרובנו רגילים ל 3-4 סוגים בלבד, במסגרת הסדנא לומדים להכין פסטות פחות שגרתיות ויותר מיוחדות עם צבעים, טעמים ואפילו רטבים שיהממו אתכם ואת מי שלאחר מכן תכינו זאת עבורם.
- סדנת קפה – גם הקפה פופולארי בארץ ובעיקר בעשור האחרון עם הפריצה של מכונות האספרסו כמעט לכל בית בארץ. אבל קפה הוא הרבה יותר מאספרסו וכאן תלמדו על סוגים שונים של פולי קפה ואיך תפיקו את הטעם הטוב ביותר מכל אחד מהם.
- סדנת פיצה – הסדנא האחרונה שנמליץ עליה היא של המאכל הכי נפוץ בארץ –פיצה. כביכול מאכל די פשוט להכנה אבל לא סתם יש שפים שמתגאים בפיצה שלהם. בסדנא תלמדו להכין פיצות איכותיות ברמה אחרת עם מרכיבים שונים שישדרגו אותה לטעמים חלומיים.
סדנאות בישול ואפייה מתאימים לכל חובבי המטבח בדרגות שונות של יכולת בישול ואפייה. כאן לומדים הכול מהתחלה ועד הסוף ליצירת מאכלים טעימים במיוחד.
לעוד סדנאות, הרצאות והפעלות, ניתן להכנס לאתר 2Learn אשר מרכז תחתיו אינספור סדנאות מומלצות בטבריה והסביבה הקרובה.