ביטוח חובה נועד להבטיח לכם פיצוי כספי במקרה של תאונת דרכים. למרות זאת, גם במקרה בו אין ברשותכם ביטוח חובה, עדיין יש לכם את האפשרות לתבוע פיצויים וכדאי לדעת מתי ואיך ניתן לעשות זאת. כמובן שלצורך העניין תזדקקו לשירותי עורך דין תאונות דרכים.
כולם יודעים שחייבים לשלם עבור ביטוח חובה כדי לשמור על הזכויות לתבוע פיצויים בעת תאונת דרכים, במידה ותהיה אחת כזאת. למרות זאת לעתים לא נוהגים עם ביטוח חובה בתוקף, מכל מיני סיבות, ועדיין במקרה של תאונת דרכים תוכלו לתבוע פיצויים. המקרה מורכב ומסובך יותר ויש צורך בשירותי עורך דין תאונות דרכים לשם כך.
מה אומר חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים?
חוק הפלת"ד מציין כי כל נהג של רכב מנועי חייב להיות מבוטח בביטוח חובה. הדבר נועד לשם כך שחברת הביטוח של אותו נהג תוכל לשלם לו פיצויים על פי חוק. אין משמעות לאחריות לתאונה וכל נהג שכזה זכאי לפיצוי.
מה קורה במקרה שאין לנהג ביטוח חובה?
נהג שאין לו ביטוח חובה יוכל לתבוע את ביטוח לאומי במקרה שיוכיח שהתאונה קשורה למקום העבודה שלו. במקרה כזה תהיה התביעה על פי ההגדרות של תאונת עבודה.
יש לדעת שתאונת דרכים תיחשב כתאונת עבודה בכמה תנאים על פי החוק בישראל:
- התאונה אירעה כאשר הנהג היה בדרכו מהבית אל מקום העבודה או להיפך.
- התאונה אירעה כאשר הנהג נסע בין 2 מקומות עבודה (שונים או של אותו מעסיק)
- התאונה אירעה כאשר הנהג היה בנסיעה הקשורה לעבודה (סדנא, כנס, מבחן מקצועי)
יש כמובן כמה סייגים להגדרות הללו אך הן תקפות במרבית המקרים הקשורים למצבים הללו. את ההקשר והתביעה יוכל לעשות עורך דין נזיקין מיומן שמכיר את החוק.
מה ניתן לתבוע מביטוח לאומי במקרה כזה?
תביע המול ביטוח לאומי במקרה כזה צריכה להביא ראיות ומסמכים שמאשרים שאכן מדובר על תאונת עבודה ולא "רק" תאונת דרכים והזכויות שעומדות לטובת הנפגע הן תשלום עבור ימי מחלה (עד 91 יום), החזר הוצאות נסיעה לטיפולים רפואיים, החזר הוצאות רפואיות ואפשרות של קבלת קצבה עבור הנכות שנגרמה לו בשל התאונה (לאחר בחינת המקרה בוועדה רפואית של ביטוח לאומי).
האם ניתן לתבוע גם חברת ביטוח?
הנהג איננו יכול לתבוע את חברת הביטוח שלו, כיוון שאין לו ביטוח חובה, אבל אם יוכיח שהנהג השני שמעורב בתאונה הוא האשם בתאונת הדרכים, לזכותו תעמוד האפשרות לתבוע תחת חוק פקודת נזיקין את חברת הביטוח שהנפיקה ביטוח חובה עבור הנהג השני.
כמובן שהמקרה מסובך גם כן ויש להוכיח שהנהג השני הוא אכן האשם בתאונת הדרכים שנגרמה.
התביעה תהיה על פיצויים עבור כל הנזקים וההוצאות שנגרמו לנפגע בשל כך ויכולה לכלול גם תביעת תשלום תכוף בתאונות דרכים, כלומר תשלום חלקי על סמך סכום הפיצויים הסופי שייפסק לטובת הנפגע. הדבר נועד להקל עליו את המחייה והתשלומים השונים שחלים עליו בשל התאונה.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד טל בייצר – עורך דין נזיקין בצפון אשר מעניק ייצוג משפטי לנפגעי תאונות דרכים במטרה להשיג את הפיצוי הכספי המקסימלי לטובת הנפגע ומשפחתו. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בטבריה, עורך דין נזיקין בחיפה או עורך דין נזיקין בקריות – המשרד הוא הכתובת!